top of page

TONE AURSNES

Jeg har jobbet som profesjonell Eventplanner i snart 20 år,  og har bred erfaring fra en rekke ulike typer arrangementer som spenner seg fra eksklusive middager for 10 personer til billansering med over 1000 mennesker. 

 

Det hele startet riktignok lenge før min første jobb som Prosjektleder i et eventbyrå i 2005. 

Jeg pleier å si at jeg hadde mitt første arrangement da jeg var rundt 7 år gammel. Da inviterte jeg egen familie og naboen til fin fest på pikerommet. Jeg hadde til og med kleskode, alle måtte pynte seg for å slippe inn. Jeg bakte boller (glemte gjær, de ble som golfballer), blandet saft og ommøblerte rommet for å lage plass til alle. Og det var da det startet. Jeg husker godt det øyeblikket jeg stod og kjente på gleden over å få glede andre. At min innsats hadde skapt et øyeblikk der alle rundt meg var glade og hadde det hyggelig. Det finnes et bilde av situasjonen. Der står jeg bakerst, inntil veggen og gliser. Det gjør jeg fortsatt - står i kulissene og trekker i alle tråder. 

 

Siden den gang har det blitt utallige selskaper, middager, mottakelser og markeringer både privat og på jobb, og jeg jobbet som crew for eventbyråer fra jeg gikk på ungdomskolen. Da jeg var 18 år etablerte jeg Enkelttpersonforetak, for å kunne ta flere typer oppdrag. Jeg var ikke gamle knotten da jeg arrangerte en sommerfest for første gang.

MicrosoftTeams-image (3).png

Gjennom videregående og hele studietiden jobbet jeg som crew og var alltid involvert i ulike typer arrangementer. Hele veien hadde jeg også selskaper og gjester hjemme. Da jeg var ferdig utdannet med en Bachelor i PR fra Leeds i England var valg av yrkesvei enkelt, og jeg startet som Prosjektleder i et eventbyrå i 2005. Etter ett år som ansatt sluttet jeg og startet mitt eget byrå. Jeg solgte etter tre år, og ble med videre for å drive mitt byrå som event-avdeling i et større selskap. Etter tre år gikk jeg ut, og startet eget byrå på nytt. I 2012 etablerte jeg Korridor Event med min samboer, og det er byrået jeg leder i dag. 

Gjennom alle mine år som profesjonell Eventplanner har jeg fått gleden av å gjøre det jeg liker best - å arrangere, organisere, planlegge og produsere. Jeg har jobbet med store nasjonale og internasjonale selskaper og merkevarer, som Electronic Arts, RiksTV, Fearnleys, Oakley, Nespresso, Lundin, Astrup Fearnley Museet og Jaguar Land Rover - for å nevne noen. Jeg har produsert store og små arrangementer, lanseringer, konferanser, møter, markeringer, kick-offs, jubileer, selskaper og reiser i inn og utland. Fra Formel 1 i Milano til skreifiske i Lofoten, via magiske Como og tennis i Båstad. Fra små, intime og eksklusive middager for 10 personer til store produksjoner for mer enn 1000. Fra enkelt uten underholdning til store og komplekse sceneproduksjoner. Brorparten av oppdragene har vært for næringslivet, men også noe privat, som jubileer og bryllup. Jeg tror jeg kan si at jeg har gjort det meste. Felles for alle arrangementer gjennom alle disse årene er menneskene som er involvert. Oppdragsgiveren. Å se deres fornøyde ansikter har vært drivkraften hele veien. Som da jeg stod på pikerommet ca 7 år gammel. Den enormt gode følelsen det er å se at egen innsats har ført til at andre har det fint. 

Å jobbe som Eventplanner og drive eget byrå har vært og er en livsstil. Det hadde ikke vært mulig hvis det å ha gjester ikke var en så stor del av den jeg er. Jeg er født vertinne. Det har på mange måter vært hele livet mitt, og jeg er heldig som har min store lidenskap som yrke.

Ved siden av å være veldig glad i å ha gjester, er jeg også glad i folkeskikk og gode manerer. Tidvis til andres store frustrasjon, tror jeg, særlig ved bordet hjemme. Men bordskikk er én ting, skikk og bruk, folkeskikk, gode manerer - det favner om så mangt. Fra hva som anses som akseptabel oppførsel på arrangementer i regi av jobb, via kleskoder til sosiale koder. Å kunne litt om moderne folkeskikk gir trygghet i mange ulike situasjoner både profesjonelt og privat, og gir grunnlag for at vi kan leve høflig og fint side om side. 

Og det er fra manerer min kanskje største særhet springer ut i fra - jeg kan nemlig ikke utstå kosetøy. Jeg eier ikke en eneste kosebukse. Når andre tar på kosebukse tar jeg på finbukse. Jeg har ikke casual Friday, men dress up Friday.

Gjennom "Du er invitert" vil jeg dele kompetansen jeg har bygget opp gjennom snart 20 år som profesjonell Eventplanner,

og et fagfelt jeg brenner for. 

Tone Aursnes

Vertinne Extraordinaire

bottom of page