top of page

4 gode grunner til å drikke gin&tonic til lunsj den andre helgen i juni

Også Gin'en har sine merkedager, og den andre lørdagen i juni feries alt som har med denne sagnomsuste spriten å gjøre. Verdens Gin Dag, som i år faller på lørdag 12. juni, gir en ypperlig anledning til å drikke G&T til lunsj!En gin&tonic er ikke lenger hva det en gang var. Det er ikke lenger en tassen gin med litt tassen tonic og en tassen sitronskive. Det er helt univers av gin fra destillerier over hele verden, et stort spekter av tonics å velge til og garnityren strekker seg fra pepper til bjørnebær, via rosmarin til hockeypulver.


Verdens Gin Dag ble etablert i 2009, og hver andre lørdag i juni siden den gang har det blitt arrangert happenings verden rundt for å feire, fremme og formidle den fantastiske og allsidige spriten gin er.


I Norge har vi naturligvis vår egen ginfestival. Faktisk flere enn én; Oslo, Stavanger, Trondheim og Sørlandet Ginfestival.Lars Madsen er mannen bak ginfestivalene her til lands. Hans Bestemor var engelsk, og om han ikke akkurat fikk ginen inn med morsmelken, så har han vokst opp med den erkebritiske tradisjonen G&T.


Ginfestivalene startet med Oslo Ginfestival. Den første gikk av stabelen i 2016. Enorm respons og ginens videre utvikling de senere årene har ført til festivaler flere steder i langet.Årets festivaler går av stabelen til høsten, hhv;


Sørlandet 21. august

Trondheim 28. august

Oslo 14. - 16. oktober

Stavanger 30. oktober
Men lenge før den tid, og nå i de digitale arrangementers dager og i anledning Verdens Gin Dag, arrangerer Lars Madsen og Oslo Ginfestival Online ginsmaking lørdag 12. juni kl 13:30! Det er verdt å få med seg. Lars er en fantastisk formidler, han tar en tur gjennom ginens historie, deler oppskrifter på forskjellige G&Ts, drinker og cocktails.


"Ginens utvikling de siste årene, spesielt sammen med premium tonics, har vært enorm og passer perfekt til lange norske sommerdager"

- Lars Madsen, Oslo GinfestivalSå var det de 4 gode grunnene til å ta en gin&tonic til lunsj i morgen, lørdag 12. juni;

  1. Sommeren er her, det er sol, deilig temperatur på kanten såpass varmt at en frisk og svalende GT passer perfekt

  2. Det ryker av vaksineringstempoet, og vi kan snart møtes igjen!

  3. Det er Verdens Gin Dag

  4. Oslo Ginfestival arrangerer online ginsmaking kl 13:30


Den siste favoritten her, som nesten kan være en erstatning til Aperol Spritz, lett, frisk og litt "grape-bitter", er Malfy Gin. Forfriskende og deilig med skive en grapefrukt! (Appelsin fungerer også veldig fint for de som ikke liker grape).


Følg med på Online ginsmaking i morgen for inspirasjon til sommerens gjeste-drink!


Gå til; Oslo Ginfestival på Facebook, Eventer, Online ginsmaking - World Gin Day for å bli med.


God fornøyelse!

Comentarios


bottom of page