top of page

Borddekking så langt utenfor boksen at det havner i en helt egen (fantastisk) boks

Skal du bryte alle regler når du dekker bordet, kan du like gjerne bryte de skikkelig! Som hos Moi i Kristiansand. Der er regelen å ikke følge regelen. Borddekkingen er så langt utenfor den tradisjonelle boksen at de på mange måter havner i en helt egen (og fantastisk) boks. (Ikke fortell Trond Moi at jeg har satt borddekkingen på restauranten hans i bås!).Jeg mener å ha hørt Trond Moi si i et intervju en gang at hans ansatte oppfordres til å være 100% seg selv. Så lenge du er god i den jobben du er ansatt for å gjøre, kan det være det samme med rosa hår, tatoveringer eller piercinger. Nå er toleransen kommet et langt stykke videre siden den gangen jeg bet meg merke i Trond Mois filosofi, men, poenget er!

Alle er forskjellige, og det er en ressurs.


Remi André Nyhus har jobbet hos Moi i 5-6 år. Han mener det går raskere å dekke bordene som de gjør. Du trenger ikke pirke med millimetere. I tillegg er det mye morsommere selvfølgelig, for både ansatte og gjester, når bordet er et slags kreativt stilleben og ingen bord er like.


Alle som jobber her er forskjellige, hvorfor kan ikke bordene også være det?

- Remi André NyhusHos Moi får den som dekker bordet frie tøyler. Og det er ingenting i veien med kreativiteten. Da jeg var innom før lunsj-service en lørdag i oktober kunne jeg telle 16 oppdekkede bord. Ikke ETT bord var likt dekket. Gafler på glass, kniver og glass i glass, glass opp ned i glass, glass i kryss...


Og det beste av alt for en overorganisert hjerne som min (som elsker glass som står helt rett på rad og rekke) - det var orden i "kaoset". Det kan ikke kalles "kaos" faktisk. Organisert kreativitet er en bedre beskrivelse. 16 bord, 16 ulike oppdekkinger, hvert enkelt bord hadde lik oppdekking per cuvert.


Om jeg hadde brukt kortere tid på å dekke 16 bord helt opp ned og på hodet tviler jeg på, men neste gang vi skal ha gjester skal jeg gjøre et forsøk! Inspired by Moi.


Jeg kan for ordens skyld også nevne at det ikke bare er oppdekking de er gode på hos Moi. Maten er i aller høyeste grad on point, og de ansatte er profesjonelle, vennlige og oppmerksomme og tar godt vare på gjestene sine.


Varmt anbefalt!


(Dette er ikke et sponset innlegg).Comments


bottom of page