top of page

Gjestfrihet anno 1813 på Boen Gård i Kristiansand

Et kvarters kjøretur fra sørlandskysten, ved bredden av Tovdalselva, ligger vakre Boen Gård. Boutique hotel, restaurant og laksefiske. En gammel lystgård med historie som strekker seg tilbake til 1520, og et restaurert hovedhus fra 1813. Boen kan fortelle historiene om konger, dronninger, generaler og britiske lakselorder - da er det passende å være medlem av De historiske hotel og spisesteder.

I 2012, etter omfattende restaurering av hovedhuset, åpnet gården for første gang dørene for allmennheten og private arrangementer. I dag er Boen Gård et fantastisk sted for bryllup, jubileer, storslått bursdagsfeiring, familietreff, eller bare en tur med gjengen.


Liker du laksefiske for eksempel, kan et opphold på Boen Gård varmt anbefales! Laksefiske er en stor del av gårdens historie, og stedet er tilrettelagt som destinasjon for den fiskeglade. Så spørs om det om fangsten til den skotske godseieren Harold C. Wilson og hans fetter Mr. William Radcliffe fra 1924 kan gjenskapes. Under et to måneder langt opphold på Boen dro de opp 1352 laks.Så trenger du ikke være interessert i fiske i det hele tatt for å glede deg over et besøk på Boen Gård. Du kan dra på weekendtur og bare "være", drømme deg bort, rusle rundt i parken, langs elven eller gå en lengre tur i Tveits skoger.

Og ikke minst, spise fantastisk mat!Kjøkkenet er kortreist - veldig kortreist, fra rett utenfor kjøkkendøren - og sesongbasert. De er 80% selvforsynt på "grønt". Grønnsaker, epler, bær, urter, spiselige blomster og honning høstes fra egen hage. Villaks fra egen fiskerett og lam fra utmarken er også blant råvarene de er selvforsynt med.


Boen Gård tilbyr lunsj, middag og fantastisk afternoon tea - men husk å booke på forhånd!

FOTO: BOEN GÅRD


FOTO: BOEN GÅRD


Du kan også booke Meny Kong Oscar II. En kulinarisk opplevelse basert på menyen som ble servert 21. juni 1891, da Kong Oscar II besøkte Boen Gård. En kopi av menyen fra den gang, inkludert tilhørende viner, henger på veggen. De lekte ikke vertskap på Boen Gård den gangen, og serverte det beste av det beste fra datidens gastronomi, vin og champagne.


Et besøk på Boen Gård anbefales på det varmeste!


Med eller uten overnatting, for å fiske laks eller ei, om du kun ønsker en kulinarisk opplevelse litt utenom det vanlige eller ser for deg et større selskap eller en tur med jobben.


Og vil du ha med deg et lite stykke idyll hjem, kan jeg anbefale husets selvproduserte eplemost og eplesyltetøy, laget av eplene i den gamle frukthagen.


For ikke å snakke om honningen fra biene som summer rundt i hagen. Den smaker himmelsk.

I en pen liten gavepose med et kort, kan disse produktene være en fin personlig hilsen til gjestene dine, om du arrangerer bryllup eller kurs på Boen Gård.

BOEN GÅRD PASSER FOR:

PRIVATE ARRANGEMENTER

BEDRIFTS- ARRANGEMENTER

ANNET

Bryllup

Kurs

Laksefiske

Jubileum

Konferanse

Gastronomi

Familieselskap

Workshop

Historie

Konfirmasjon

Ledersamlig

Helgetur

Styremøte

Middag med venner

Middag for og med kollegaer

Juleselskap

Frokostmøte


PRAKTISK INFORMASJON


OVERNATTING

18 dobbeltrom

Inkludert 4 rom i Fløyleilighetene


SELSKAP

Inntil 90 pers (hovedhusets 2. etg)


MØTELOKALER

Fra 2 til 70 pers

Alt av teknisk utstyr


KONTAKT

Boen Gård AS

Dønnestadveien 341, 4658 Tveit

+47 38 99 1813Dette er ikke et betalt innlegg.Kommentare


bottom of page