top of page

Gratis nedlasting // Huske- og handleliste for julen

Lenge før julen setter inn lager hodet huske-, gjøre, og handlelister uten at jeg egentlig tenker så mye over det. Når det nærmer seg tid for å faktisk komme i gang begynner jeg å notere ned, for å være sikker på at vi skal huske alt. Jeg vil tro det er mange fler enn meg som har en million ting de vil huske på å gjøre, ordne og handle - derfor laget jeg like gjerne en nedlastbar gjøre- og handleliste!


På gjørelisten har jeg laget én kolonne for tingene du tenker du absolutt skal gjøre, og én kolonne for det du tenker du VIL gjøre - hvis tiden strekker til.


Når jeg gjør arrangementer jobber vi ofte ut i fra "need to have" og "nice to have". Den første kategorien, "need to have", er et minimum av hva kunden må ha for å realisere eventet de ser for seg. Den andre kategorien, "nice to have", er elementer som kan legges til for å løfte arrangementet. Det trengs strengt tatt ikke, men ville vært fint. Som eventplanner ønsker jeg alltid å legge til så mye "nice to have" som mulig, selvfølgelig!


Sånn kan du tenke om alle julens gjøremål også. Noe MÅ du gjøre (must do), for eksempel handle, andre ting MÅ ikke gjøres, men det kunne vært fint (nice to do).


Handlelisten kan du bruke på forskjellige måter. Jeg har laget ett ark som er oppdelt i dager, fra lillejulaften til 2. juledag. Der er det én kolonne for hva som skjer og med hvor mange personer, og én kolonne hvor du kan føre opp hva dere skal servere eller ha med dere bort.


Når du har laget oversikten over alt som skjer de ulike dagene, kan du gå til neste side og sette opp alt som trengs til de ulike måltidene, rettene, oppskriftene osv. Her vil du sikkert se at ingredienser og matvarer går igjen! Det er jo perfekt, for da kan du unngå å handle for mye.


Du kan også hoppe over arket som er inndelt i dager, og gå rett på handleliste.


Filene kan lastes ned å skrives ut - eller, lastes inn i Goodnotes.JULE-DOWNLOADS
.pdf
Last ned PDF • 2.24MBJeg er flittig bruker av Goodnotes på iPad, men "jule-huskelistene" skal jeg skrive ut og kose meg med å notere ned alt jeg vil gjøre, hva vi skal, hvor mange vi er og hva som må handles.


Og, ikke minst - å etterhvert krysse av etterhvert som ting er gjort!


Comments


bottom of page