top of page

Hjelp, jeg glemte blomster, og gjestene kommer om 2 timer!

Pust med magen. Du trenger ikke alltid blomster for å dekorere bordet. Bor du sånn til at du kan finne noe ute? Sjekk hva du har hjemme, i fruktfatet eller kjøleskapet.For selv om blomster er den ultimate borddekorasjonen, kan bordet bli fint uten også. Har du hage vil du alltid kunne finne noe å ha på bordet. En gren, en tørket blomst, strå, kongler, eller friske blomster for den saks skyld. Om du ikke har hage men bor sånn at du kan finne noe ute - igjen, en gren, strå (enten friske eller høst- og vintergule), markblomster hvis sesongen tillater det.


Men om du ikke har tid til å løpe ut med en saks, eller bor sånn til at det ikke er et alternativ, midt i en by for eksempel, sjekk hva du har i skuffer og skap og på kjøkkenbenken!


Har du frukt? Epler, pærer, appelsiner, sitroner? Urter, har du det? Stearinlys og eller te-lys, har du det liggende? Hvis svaret er ja på ett eller flere av disse spørsmålene kan du roe helt ned og pynte bordet med det du har.


Nå sitronene kommer til Norge med blader på, da er det fantastiske å bruke som bordpynt. Kan du i tillegg invitere til middag med sitroner som "en gul tråd" er jo det perfekt. Grillede tomater som tilbehør til fisk, limonade som mineralvann eller en deilig sitronkake til dessert.


Comments


bottom of page