top of page

Hvordan legge til rette for at det skal være enkelt å få besøk

Det skal være både hyggelig og lettvint å få gjester. For at den teorien også skal fungere i praksis er det smart å ha tenkt igjennom et par ting før det ringer på døren.Da vi bygget hus for noen år siden, hadde vi hele tiden "besøk" med i planleggingen. Ikke bare fordi vi er mange når familiene på begge sider samles, men også fordi vi elsker å ha gjester og bor på et sted som er populært å komme til. Særlig sommerstid.


Så hvilken tankegang gjør det lettere å ta i mot gjester på sparket uten at stressnivået går i taket? Det viktigste er at du tenker større enn deg selv og din egen familie. Se for deg menneskene du har rundt deg, og hvor de skulle kunne sove, sitte, spise. Vit hvor mange gjester du har plass til, og at du har det du trenger for å ta i mot det antallet. Vær klar, alltid.


Tenkt større enn deg selv og din egen familie.

Har du gjesterom? Hvis ja, er det til enhver tid klart til å ta i mot gjester, eller brukes som roterom eller ekstra bod? Hvis svaret ligger i andre halvdel av spørsmålet over - rydd! Rydd opp og re opp.


Her står alle gjesterom klare til enhver tid, og vi vet at vi har nok dyner, puter og sengetøy til alle rom og alle senger. Kanskje bortsett fra arbeidsrommet, som også fungerer som gjesterom med en sovesofa i den ene enden av rommet. Å forvandle rommet fra kontor til soverom går derimot raskt, og dyner, puter og sengetøy ligger klart på fast plass. Har du overnattingsgjester ofte, kan gjestene hjelpe til å legge på nytt sengetøy før de drar, da er det klart til neste innrykk.


Hva med håndklær. Har du så det holder akkurat til deg og dine, eller har du ekstra så overnattingsgjester kan låne? Ha et ekstra sett med håndklær som kun er til gjester. Da vet du at du alltid har rene håndklær som kan lånes bort.


Stoler, tallerkner, bestikk og ulike typer glass. Har du nok til antallet gjester du har plass til?


Hva med ute, dersom du har uteplass. Har du flere stoler enn kun til egen familie? Planlegg uteplassen så den blir hyggelig ikke bare for familien din, men også for kjente og kjære som kommer på besøk.


Vi bor sånn til at vi har utsikt over sjøen, og har satt frem to stoler utenfor kjøkkenet så gjester kan sitte der med morgenkaffen eller en iskald øl og nyte utsikten - mens jeg (og min mann) løper rundt og fikser det siste, lager frokost eller dekker bordet til middag.


Gjestene slapper av og koser seg, vertskapet får ro til å gjøre det vi trenger å gjøre.

Commentaires


bottom of page