top of page

Inspirasjon til Påskebordet

Har du begynt å tenk på Påsken? Den er fortsatt et stykke unna, men husk at dersom du vil ha litt gøy til Påskebordet kan det hende du bør starte nå.Påsken er ofte ensbetydende med vår. Snøen har kanskje smeltet, bortsett fra på fjellet forhåpentligvis, solen varmer, det er lysere og våren er i anmars. Kanskje er det derfor grønt og "innedyrket" er en så viktig del av påskeritualene for oss. For har vi ikke sådd karse siden barnehagen omtrent?


Karse i melkekartong er ikke så lekkert. Praktisk, ja, men det går jo an å tenke litt estetikk også. Å så i eggeskall er enkelt, og fint. "Porsjonskarse i eggeskall", hvorfor ikke? I tillegg er de så fine å dekorere bordet med.


Du trenger så mange eggeskall du vil, bomull og karsefrø. Og her kommer hele poenget med å starte tidlig. For spiser dere egg til frokost, kan du ta vare på eggeskallene. Vask de forsiktig, slik at du får ut alt av skallet uten å ødelegge det. La de tørke og samle de i en eske eller en eggekartong til de skal brukes.


En ukes tid før du vil at karsen skal ha vokst seg grønn og fin, legger du en bomullsbit i bunnen av eggeskallet, fukter den, og strør over karsefrø. Sett de lyst, og pass på at de ikke tørker ut. 5-6 dager senere har du fine "karseegg".


Porsjonskarse i eggeskall.

Du kan pynte bordet med de, ha de stående på kjøkkenbenken eller vinduskarmen i hvert sitt eggeglass eller i en eggekartong. Ha karse i salat, over leverpostei - og det er nydelig på egg! Hva med å lage eggs benedict til frokost eller lunsj, og strø litt karse over.
Comments


bottom of page